ÁlomVilág
Regisztráció

Felhasználónév

Jelszó

Felhasználási feltételek

2018.03.03. 20:26:
Adó 1%

2017.12.24. 10:42:
Kellemes ünnepeket!

2017.06.11. 03:48:
Martion szerepjáték fejlesztői találkozó

2017.05.18. 16:28:
Adó 1%

2016.08.07. 19:06:
Programtervezet 2016

Pályázattal és táboros NAGYMODULLAL kapcsolatos információk. OLVASD EL!Megosztás a Facebook-on

2011. július 1. és 10. között rendezzük a 10. ÁlomVilágos Nyári tábort. A táboros pályázatra a határidőig mindössze két pályázat érkezett be, ezért a kuratórium azonnali döntéssel 2011. június 10-éig újra megnyitja a pályázási lehetőséget.
A pályázatról és a táborról mindent megtalálsz ebben a hírben: http://www.alomvilag.hu/index.php?mode=hirek&id=25
Ne felejtsd, a határidő június 10!

Tisztelettel kérünk mindenkit, aki szeretne jönni táborba, az fizesse be a tábort, vagy legalább egy előleget a táborra. A tábor helyszíni fizetéssel drágább, 25.000 forint, viszont előre fizetéssel (előleg is elegendő) CSAK 22.500 forint, az ország legolcsóbb tábora.

A táboros programok között ÁlomVilág Szerepjáték Nagymodul is szerepel, ahogy minden évben szokott.:)
A nagymodul szereplői felnőtt karakterek lesznek. A mese három napon át fog zajlani a táborban: július 3-a vasárnap este fog kezdődni, és július 5-e kedd este/éjjel fog véget érni. A nagymodul félig LIVE módon lesz megvalósítva, tehát a játékosokat is megmozgatjuk benne, nem csak a karaktereket. Erre számítsatok a jelentkezésnél.

A játék karakteres kerettörténetével az alábbi Martionos hírben ismerkedhettek meg: http://martion.alomvilag.hu/fooldal.php?link=kh&hir=942

Alaptörténet:

Erősen mágikus kelta temetkezési helyet, illetve szentélyt találtak, melynek eredete vélhetően ie. 4. századra tehető. Ide szerveznek régész, illetve kutatócsapatot.
A játékos karakterek helyileg a Hanzelik-Házban kerülnek elszállásolásra, ami nem a régészeti cég tulajdona. Ez azt jeleti, hogy megszállhatnak itt külsősök is, tehát nem feltűnő, ha valaki nem a hivatalos stábhoz tartozik.

Hogy segítsünk a karakterek megalkotásukban, alkottunk egy listát a karakterkoncepciókkal, amit alkalmasnak vélünk a játékban résztvételre.

Lehetséges koncepciók:

Régész
Ez lehet temetkezési szakember, szentélyekkel foglalkozó, esetleg a kelták avatott szakértője. Mindent tud a kultúráról, hogy hogyan nyúljon a régi és értékes dolgokhoz, mi az ami csak szemét, és mi az, ami mindent elmesél az adott népről.
Képzettség ötletek:
- Nyelvismeret (holt nyelvekhez nem jó pl az Ezernyelv bűbáj)
- Csalás (felismerje a hamisítványt)

Technikus/Asszisztens
Nincs intellektuális köze a dolgokhoz, viszont mindenért őt szalasztják. Pontosan tudja, hogy hol van a kávé, a toll és a ceruza, valamint a hasznos, de kevéssé értékelt dolgok.
Képzettség ötletek:
- Tájékozódás
- Talanismeret (helyiekkel kommunikáció)
- Emelés
- Diplomácia
- Barkácsolás

Történész
Mindent tud a régi korokról, hogy mikor-ki uralkodott esetleg a keltákkal magukkal foglalkozó szakember. Ha valahova „házhoz megy” kutatni, akkor tisztában van a helytörténettel is, hogy tudja, amit lát az igaz-e, vagy csupán illúzió.
Képzettség ötletek:
- Társadalomtudományok (mágus- és talantörténelem)
- Mágikus tudományok (saját témában)
- Általános műveltség – humán

Bürokrata
Ismeri a paragrafusokat oda-vissza, tudja, hogyan kell tárgyalni. Jogi diplomája van, akár ügyvéd is lehet, esetleg kárbecslő, közhivatalnok. Pontosan tudja, hogy melyik terület kihez tartozik, és a formanyomtatványokban hol találja az apró betűs részt.
Képzettség ötletek:
- Diplomácia
- Jogi ismeretek (illetve ami a saját szakterületéhez tartozik)
- Kereskedelem

Rendfenntartó
Akár hivatalos biztonsági személy, akár valakinek a magántestőre, esetleg rendőr. Pontosan tudja, hogy egy szorult helyzetben mit kell tennie, nem riad meg a saját árnyékától, otthon van valamennyire a harcokban. Lehet, hogy nyugodt, de nem feltétlenül békés, az is lehet, hogy katonai kiképzést kapott.
Képzettség ötletek:
- Fürkészés
- Éberség
- Átkok/Igézések
- Fegyverhasználat

Újságíró/Fényképész
Szabadúszó, vagy mágikus lap munkatársa, esetleg csak úgy fotózgat. Többnyire levakarhatatlanul pofátlan, de az is lehet, hogy feltűnésmentesen tud dolgozni. Fontos, hogy mindig jó pillanatban kapjon el látványt, információt.
Képzettség ötletek:
- Meggyőzés
- Fürkészés
- Saját szakmájához megfelelő (pl Kreatív írás, fényképezés stb)

Művész
Várja az ihletet, mindig ilyet/ilyenről akart festeni/alkotni. Már belegondolni is csodálatos, hogy milyen atmoszférája lehet egy ilyen helyszínnek, milyen látványos dolgok kerülhetnek elő, az emberek igaz természetét, összefogását, széthúzását híven mutathatja be egy ilyen esemény.
Képzettség ötletek:
- Saját szakterülethez tartozó képzettségek

Hivatásos bámészkodó/Érdeklődő
Hallotta a hírét és kivett némi szabadságot, hogy figyelje ezeknek az elhivatott embereknek a munkáját. Talán lát valami izgalmasat, amiről beszámolhat majd az ismerőseinek, esetleg vélt vagy valós tudásával kisegítheti a jelen lévő szakértőket.
Képzettség ötletek:
- Általános műveltség

Szélhámos
Semmi mást nem akar, mint birtokában tudni azt, ami (szerinte) értékes. Ez lehet tárgy, információ. Az is lehet, hogy szélhámosunk csak lapul, figyel, mi több: még dolgozhat is a cégnek.
Képzettség ötletek:
- Csalás
- Meggyőzés
- Színészkedés
- Tolvajlás
- Kihallgatás

Vallási megszállott
Nem tartja jó ötletnek ezeknek a síroknak a megbolygatását, és erről igyekszik meggyőzni másokat is. Lehet, hogy tud valamit a falu múltjából, ami miatt ez fontos lehet, esetleg összefüggést lát két dolog között… vagy ismerős neki valahonnan ez a szituáció.
Képzettség ötletek:
- Meggyőzés
- Teológia

Helyi arc
Háztulajdonos, nénike a sarokról, suhanc, HVCS, mi egyéb. Komoly helyismerettel rendelkezik (ennek userben érdemes utánanézni, még ha segítünk is egy ilyen karakternek ebben). Tudja, hogy hol olcsóbb a paprika, kitől érdemes elkérni a szekeret, és kik azok a jabrancok, akik minden évben odalátogatnak turistáskodni.
Képzettség ötletek:
- Tájékozódás
- Helyismeret

Pénzember
Nem ellopni, hanem megvásárolni akarja az egész ásatást, esetleg ő maga pénzeli a kutatás egy, vagy több részét. Nincs gondja az anyagiakkal, a tárgyalással, többnyire hoz magával mg egy embert, aki vigyáz rá, netalán felolvas neki esténként.
Képzettség ötletek:
- Kereskedelem
- Meggyőzés

Magizoológus/Botanikus
A helyi flóra és fauna szakmaszerű érdeklődője, minden érdekli, ami mozog, és több, vagy kevesebb lába van kettőnél. Pontosan tudja, hogy milyen hatással vannak az élő dolgok a környezetre, mikor ellenek, vagy mikor alszanak nyári/téli álmot.
Képzettség ötletek:
- Szakmához tartozó képzettségek
- Természettudományok
- Mágikus tudományok

Orvos/Gyógyító/Szerpentárius
Tisztában van vele, hogy a kutatók, a társalkodóik és a többi „közember” nem figyel annyira az egészségére, sőt, egy ilyen ásatáson előfordulnak balesetek, ezért rá egy ilyen terepen mindenképpen szükség van. Legyen bár egy egyszerű allergia, vagy egy nyílt törés, ő mindennel elbánik.
Képzettség ötletek:
- Orvoslás
- Természettudományi képzettség (pl Anatómia)

*            *            *

Természetesen ezektől eltérő, az alapszituációba passzoló, vagy ezek keverékéből álló karaktert is lehet hozni. Különleges karakter (pl. éjlénye, született) igénylése most is mesélői döntés függvényében lehetséges.
Amennyiben egyféle koncepcióból túlságosan sok érkezik be, akkor adott helyzetben ajánlani fogunk újat.
Tippek:
Érdemes utánajárni a karakteres foglalkozásoknak useresen is. Nem kell fejből fújni pl. az összes sumer istent, de egyszerűbb feljegyzéseket gépen, vagy papíron érdemes elhozni.
Sokkal érdekesebb lesz a számotokra is a játék, ha azokat az információkat, amiket karakterben nem osztotok meg egymással, azt userben sem teszitek. Csak egy példa: jobb, ha a többiek nem tudják, hogy te nem is régész vagy, hanem egy tolvaj szélhámos…

Fontos kiegészítés!

Kérünk minden játékost, hogy legkésőbb 2011. június 20-áig küldje be a karakterkoncepcióját a meselo@alomvilag.hu címre! Ez nagyon fontos, hogy egyeztetni, véleményezni tudjuk azokat, és meg tudjuk írni a karakteralkotáskor szétosztható Tapasztalati Pontokat (ennek alapja a karakter tanulmányai és munkái, így kérjük, a koncepcióban táblázatos vagy lista formában tüntessétek fel a tanulmányokat és a munkahelyeket). Köszönjük!
A hozzászóláshoz kérlek lépj be, vagy regisztrálj!
  bricsi 2012.01.27. 16:26

mi értelme vam enek a játéknak

  Lexi 2011.06.13. 19:27

Oriooon *-*

  Sárkányszemű Orion 2011.06.12. 20:20

Bizonyám! :Đ

  Mcload 2011.06.09. 23:58

De, Orion. :)

  Manassé 2011.06.09. 15:42

Facebookon fenn vannak a jelentkezők, de szerintem még senki nem fizetett :P

   2011.06.09. 11:51

És vajon miért nem írja ki a nevem? Eh, mindegy... Morgi vala az névtelen hozzászóló az imént. :)

   2011.06.09. 11:48

Az publikus hogy eddig ki az aki biztosan megy?

  Mcload 2011.06.09. 09:08

Pedig jó lenne minél több embert meggyőzni, mert nagyon kevesen vagyunk.

  Cirill 2011.06.09. 08:22

Én meg már feladtam a meggyőzést, két másik embernél befürödtem. Biztosan jövő hiányos vagyok belőle. XD

  Mcload 2011.06.08. 20:51

Úgy látom nem voltam túl meggyőző. :)

  eby 2011.06.08. 17:03

bizonyára :)

  Mcload 2011.06.07. 19:19

Gyere el, annyira nem is vagyy kívülálló. :)

  Eby 2011.06.07. 17:10

még kívülállólag is tiszta jól hangzik

  Cirill 2011.06.05. 18:32

Nyááá, most speciel 4-5 kategóriában gondolkodom. Viszont ez a hivatásos bámészkodó piszkálja a fantáziám, annak ellenére, hogy szinte biztos, hogy nem ilyen típusút hozok. XD

  Gumbo 2011.06.05. 16:53

Akkor egy rendfenntartó jelentkezik

  Manassé 2011.06.05. 16:21

Aki esetleg nem ismerné a HVCS fogalmát: Helyi vagány csávó.

Az Alapítványról

Eredményeink

ÁlomVilág Táborok

Galéria

Kapcsolat

Adományozás és Támogatóink

Szerepjáték Szabálykönyv

Utolsó felhasználók:

2018.03.22. 09:35:57
Daenerys

2018.03.20. 15:35:33
danielt

2018.03.20. 14:51:17
lenkeylevi

2018.03.20. 12:53:28
Ragond

2018.03.20. 12:52:41
ropi1313

E-mail cím:
alomvilag@alomvilag.hu

Telefonszám:
+3630-526-93-21

Impresszum

Minden amit az ÁlomVilág jelent:
  • Ifjúsági klub, asztali és élő szerepjáték táborokkal, találkozókkal
  • Martion Szerepjáték, az első magyar online fórumos szerepjáték
  • Több más FRPG és saját FRPG-t készítése
  • Alapítvány, hogy működtesse az oldalt és támogassa a játékosokat
Ha még nincs fiókod, kattints az FRPG-k között bármelyik játékunkra és hozz létre egy karaktert!
FRPG